En tur til Egeskov slot.

   Tur til Egeskov slot  

 

Egeskov slot er den største turistaktrion på Fyn.
Egeskov slot rummer derfor mulighed for at alle kan se lige netop de synes er mest interessant, slottet, lybyrinter, parken/ haven, veteranmuseum, flot ratur, legepladser og masser af gåstier. 
 
   Egeskov slot og veteranmuseum   Egeskov veteranmuseum blev oprettet i 1967, den rummer en utrolig fin samling af gamle biler og fly. Der er blandt andet 1 helikopter og 8 fly og mere end 50 gamle biler. Der ses også en samling af fine emaljeskilte. 
Der kan bruges lang tid i denne hal, Egeskov er derfor ideel på en regnvejrsdag.
 
   Egeskov slot og park   Egeskov slotspark er noget af det mest fantiske for folk der holder af velholdte haver, en lidt andreledes ting er rosenhaven samt dufthaven, hvor det er tilladt at berøre planterne. Der er mange km stier og areler rundt i parken, så husk gode sko.  
   Egeskov slot og labyrint   Der er flere labyrinter på Egeskov, den største er designet af Piet Hein, ofte er børne de hurtigste på ca. 15 min at nå midten, i kan måske lade det komme an på en prøve :-) En anden af labyrinterne er hele 300 år gammel.  
   Egeskov slot hyggelig spisekrog   Der er flere steder du kan spise på Egeskov, det er også muligt at have medbragt mad med, der nemlig mange hyggelig steder, hvor den medbragt mad kan nydes.  
   Egeskov slot legeplads   Der masser af muligheder for børn i alle aldre, her findes verdens største Kompan legeplads med et 700 år gammel træ i midten, søer med ænder, labyrinter og masser af grønne plæner. Husk gerne brød til ænderne.